Tervetuloa blogiini!

Kiitos kaikille lukijoilleni ja VAKAVA-hanketta ja Samalta viivalta 2 -teosta koskevaan keskuteluun osallistuneille. Keskustelu jatkuu täällä ja olette tervetulleita jakamaan kokemuksianne. Kommentoida saa edelleen vapaasti. Paljon onnea alkukesän ja loppukevään koitoksiin kaikille tasapuolisesti!

torstai 8. toukokuuta 2008

Ohi on!

Nyt VAKAVA-koe on ohi. Miltä tuntuu? Oliko vaikea vai helppo? Itselleni päänvaivaa aiheutti, se ettei kokeessa kysyttykään niin pikkutarkkoja asioita kuin olin olettanut. Ei päässyt loistamaan tiedoillaan. Muutoin koe mielestäni testasi varsin hyvin asioiden todellista ymmärtämistä ja lopussa olleet kysymykset ja taulukko tehtävät tiedon soveltamistaitoja. Mitä ajatuksia koe teissä herätti?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tykkäsin kovasti pistekaavioista, se oli hyvää tiedon soveltamista/muutakin osaamista testattiin kuin kirjan ulkolukutaitoa. Eilen mulla oli sen kokeen jälkeen ihan tyytyväinen olo, mut nyt oon alaknut miettiin, et estäs jos se menikin huonosti ja lankesin kompa-kysymyksiin...ym. Jännittää odottaa tuloksia.

Toivottavasti sullakin Johanna tärppäs, oot tehnyt kovan työn blogin kanssa ja auttanut sillä paljon myös muita. Tosin tuo eilinen koe oli siitä hieman tyly, että toisaalta olisi ollut parempi lukea VAIN kirjaa, kun oli näitä: ei voi sanoa artikkelin parusteella...

Anonyymi kirjoitti...

Koe oli mulle osin helppo, osin vaikea. Mut ihan hyvä koe kokonaisuudessaan, vaikka olisin kaivannu vähän nimiäkin sinne joukkoon. Mäkin olin meinaan opetellu liiankin kanssa sitä nippelitietoa ja kaiken maailman Tsaadajevit ja Puskinit ja niiden mielipiteet. Turhaan. Oli sitten noi yleisemmät asiatiedot vähän vähemmälle jääny, vaikka kuvittelin ennen koetta hallitsevani kokonaisuuden varsin hyvin.

Tuskin se kuitenkaan ihan penkin alle meni, luulisin selvittäneeni tien toiseen vaiheeseen (LTO), tietysti pisterajoista riippuen... Tuloksia jännityksellä odotellessa :)

Toivon tosissaan, että sinä Johanna pääset opiskelemaan. Sinä jos kuka olisit sen ansainnut, kun olet ollut niin isona apuna monelle muullekin :) Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkein vaativin osio oli musta se, jossa oli kysymyksen / väittämän kanssa monta eri vaihtoehtoa ja kaikkiin piti ottaa kantaa (kyllä vai ei). Osa oli niin lähellä oikeeta, mutta toisaalta taas sitten ei voinut olla ihan varma. Ärsytti hiukan. Jäipä siinä sitten aika moni kohta vastaamatta, mutta parempi pelata varman päälle.

Lienee toiveajattelua että koe julkaistaisiin tässä myöhemmin nettiin? Ilmeisesti ei ainakaan viime vuonna näin tapahtunut.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Johis, hienon blogin oot perustanut. Ja varmasti tehostanut oppimista. Mulla eilen peukut pystyssä sulle koko päivän! :) Ilmotathan mulle sit heti ku tulokset on tullu? Koskas seuraava vaihe on? *hali*

Anonyymi kirjoitti...

Minulle kyllä jäi positiivinen fiilis kokeesta kaikenkaikkiaan. Myös minä olin opetellut noita nimilistoja, mutta mieluummin näkisin VAKAVA:n säilyvän jatkossa enemmän tämäntyyppisenä kokeena, jolloin koe keskittyy materiaalissa käsiteltyyn asiaan. Odotin kyllä enemmän viime vuoden kaltaista koetta joten saas nährä miten miehen käy.
Terveisin Bobcat

ps. toivon että sinä pääsisit jatkoon, sillä onhan tuo tekemäsi työ ollut todella suurta.

Anonyymi kirjoitti...

Minua ihmetytti älyttömästi se, että Pulkkisen artikkelista kysyttiin ehkä eniten, vaikka se oli kirjan lyhyin artikkeli!
Ja joo, ainoot nimet joita kysyttiin oli tosiaan Kant, Wittgenstein ja Sokrates...... Ja mä osasin kaikki Ihatsut ja Mobergit, Guile&Griffithsit summuut....
Se ärsytti.

Anonyymi kirjoitti...

*Tosiaan, se, että Pulkkisen artikkelista oli niin monta kysymystä, oli mielenkiintoista...

*Idät ja lännet meni multa ihan sekasin, ku ei ollu enää isoja ja pieniä alkukirjaimia... =)

*Viime vuoteen verrattuna helpompi koe. Ehdottomasti. Paremmin jäsennellyt kysymykset ja lyhyempiä vastausvaihtoehtoja. Viime vuonna tuli järjetön kiire, mutta silti pääsin lastentarhanopettaja koulutukseen. Nyt luokanope paikka hakusessa. Nyt lähdin jo puoli neljän maissa pois.

*Diagrammit oli huippuja. Oon varma oikeesta rivistä: a,b,d. :) Vastaväitteitä saa esittää. (jos muistaa)

*Ei sinänsä väliä, että ne kymmenen oikein/väärin -kysymyksen vastauspaikat puuttuivat, mutta se aiheutti älytöntä sekoilua kokeessa. Millasia kokemuksia teillä on siitä?

*Jännityksellä ja innolla odotan 21. päivän tuloksia Helsinkiin.

*Kiitos Johannalle ihanasta avusta vuoden 2008 pääsykokeisiin lukuun!!

Anonyymi kirjoitti...

kiitoksia avusta! Tämän ja muiden blogien avulla pääsin toiseen vaiheeseen ja unelma- ammatti on taas askeleen lähempänä!